Inzichten uit de Large Scale Scrum Conference 2016

Bass Vodde en Craig Larman waren beide aanwezig. Zei hebben destijds de Large Scale Scrum (LeSS) aanpak ontwikkeld bij Nokia Finland (leuk om te kunnen vermelden: ik was toen met agile42 bezig om Scrum te schalen bij Nokia Berlijn [case study]. Zoek de verschillen!)

De keynote van Craig Larman sloeg de spijker op zijn kop: “You need to own your agile knowledge, not rent it”. Bij agile42 hameren we hier altijd op. Te vaak zien we dat bedrijven fantastische consultants, gepassioneerde agile coaches en ervaren ScrumMasters inhuren om hun agile transitie te begeleiden. Alleen maar om de kennis aan het eind van het project weer weg te zien lopen aan het eind van het contract. Agile kun je niet huren. Je kunt het alleen maar zijn.

Waiting for LeSS16 to start

Andere hoogtepunten waren onder andere de case study van Jurgen de Smet & Luc Schillebeeckx; “LeSS at Base” de en casestudy “LeSS @ RBS” van Ben Maynard.

Het presentatiemateriaal van de case studies zijn hier te vinden:

De andere presentaties van de conferentie zijn beschikbaar op de website van de conferentie.

Keynotes en presentaties was niet het enige wat er gebeurde, en is tenslotte een agile conferentie! Naast het presentatieprogramma waren er nog een aantal behoorlijk ambitieuze experimenten om meer waarde genereren voor de bezoekers. De LeSS community werd uitgedaagd om zoveel mogelijk tools en inzichten te delen en deze in teams uit te ontwikkelen gedurende de conferentie. Aan het begin van de conferentie werden multidisciplinaire teams gevormd die ieder aan een onderwerp werkte. Onderwerpen varieerden van “A practical guide to engage middle management in an agile transition” tot “Hoe kan ik teams nou écht inspireren?”.

Als je alvast wilt weten hoe je het middenmanagement mee kunt krijgen in een agile transitie, lees ons artikel over het transformeren van managers naar leiders dan eens.

Mochten we elkaar gesproken hebben op de conferentie – het was geweldig om kennis te maken. Heb je nou vragen of uitdagingen met jouw Large Scale Scrum implementatie, wacht dan niet tot 2017 – neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *